Vil ha nye konsesjoner til Frøya

424

Ingen har fått flere grønne konsesjoner enn SalMar. Og selskapet legger ikke skjul på hvor de ønsker å sette dem i drift.

Børsnoterte SalMar har fått tilsagn om å kjøpe åtte av de 15 grønne konsesjoner i den lukkede budrunden. Ettersom vertskommunene får 40 prosent av konsesjonsvederlaget, knytter det seg spenning til hvor SalMar velger å plassere de nye konsesjonene.

SalMar har ennå ikke bestemt seg for hvor de vil bruke sine konsesjoner, som til sammen er verdt 86 millioner kroner for vertskommunene, skriver Hitra-Frøya.

– Det kan vi ikke si noe om før vi har fått tildelingskriteriene fra departementet, en gang før påske. Før det vet vi ikke hvilket handlingsrom vi har når det gjelder plassering av konsesjonene, sier Bjørn Larsen, konserndirektør oppdrett i SalMar.

Han vil innledningsvis ikke si hvor de kan tenke seg å plassere konsesjonene.

– Vi har ikke drøftet det ennå. Men vi ønsker å prioritere kommuner som har vært flinke til å legge til rette areal for oss, sier Larsen.

På spørsmål om Frøya og Hitra vært flinke til å legge til rette for selskapet, svarer han delvis bekreftende.

– Vi har ikke mye areal på Hitra, men vi har mye på Frøya. Det er rom for å legge flere konsesjoner i øyregionen, og jeg vil ikke utelukke Hitra, sier Larsen til Hitra-Frøya.

Han legger, etterhvert, ikke skjul på at selskapet ønsker å plassere konsesjonene til Frøya og Hitra.

– Det er naturlig at vi gjør det. Her er det er gode lokaliteter til å produsere laks på laksens betingelser. Og kommuner som jobber med oss i prosessen med å godkjenne nye lokaliteter vil vi prioritere, sier Larsen, som vil gjøre en nærmere vurdering av hvor de skal plassere konsesjonene etter påske.