Renser fôret

552

Marine Harvest har inngått avtale med FF Skagen om rensing av all relevant fiskeolje for bruk i selskapets lakseoppdrett. Rensing av fiskeolje fjerner miljøforurensing og gjør inntaksbegrensing av laks unødvendig.

Denne typen rensing har frem til nå ikke blitt brukt i produksjon av laksefôr, og vil være en differensiator for Marine Harvest, melder selskapet torsdag morgen.

– Dette er et stort steg på Marine Harvest sin vei mot å bli en fullintegrert proteinprodusent, som kan følge og kontrollere alle ingredienser fra fôr til tallerken. Vi ønsker å bruke vår posisjon til å sikre at produktene vi leverer er av høyeste kvalitet. Nå og da dukker det opp diskusjoner om hvor mye laks man kan og bør spise.  Denne type debatter kan virke forvirrende på forbrukere. Vårt mål er å fjerne all tvil rundt hvor mye laks som kan spises. Resultat er at Marine Harvest -laksen blir enda sunnere, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog.

– Vi i FF Skagen er stolt av kunne sikre enda sunnere laks enn tidligere, ved å inngå en avtale med Marine Harvest om å rense fiskeolje for deres nye produksjon av fiskefôr, sier administrerende direktør for FF Skagen, Johannes Palsson.