Drar på skikkelig på prisforutsetningene

529

Meglerhuset Carnegie vil ikke dvele med historiske prisintervaller. De tror nå at snittprisene for laks for 2014 og 2015 vil være henholdsvis 37 og 38 kroner. – Denne gangen ser det annerledes ut, og slik vi ser det vil de neste 1-3 årene bli alt annet enn gjennomsnittlige, skriver analytiker Marius Gaard i en sektoroppdatering.

Carnegie mener at terminprisene for laks ligger for lavt, og også at aksjemarkedets estimater ligger for lavt. I en sektorrapport publisert fredag løfter meglerhuset sine prisforutsetninger, og dermed også inntjeningsestimater og kursmål for lakseaksjene betydelig.

Carnegie venter nå en laksepris på i snitt 35 kroner kiloen for 2013 (opp fra 34), 37 kroner for 2014 (fra 35) og hele 38 kroner i 2015, ifølge nyhetstjenesten TDN Finans. iLaks er ikke kjent med noe meglerhus på Aker Brygge, eller andre steder, som opererer med friskere og mer offensive lakseprisforutsetninger enn dette.

– I motsetning fra de andre dveler vi ikke for lenge med hva som har skjedd før og historiske prisintervaller. Denne gangen ser det annerledes ut, og slik vi ser det vil de neste 1-3 årene bli alt annet enn gjennomsnittlige, skriver meglerhusets analytiker Marius Gaard. Carnegie mener at dagens aksjekurser representerer en attraktiv inngangsmulighet.

Kursmålet på Marine Harvest økes fra 6,3 til 7,10 kroner. Meglerhusets toppvalg i sektoren er SalMar og Norway Royal Salmon.