Utfordrer bransjen

433

I forkant av FHLs årsmøte i Trondheim samlet nettverksorganisasjonen YoungFish tirsdag 20 medlemmer til en diskusjon om hvordan oppdrettsnæringen kan bli mer synlig i arbeidet for å stryke rekrutteringen.

– På Rica Nidelven Hotell samlet vi 20 YoungFish-medlemmer til en sosial workshop, hvor vi utarbeidet forslag til konkrete tiltak for å rekruttere unge nyutdannende inn i havbruksnæringen. Før Workshopen ble det holdt et sammenhengende innlegg av både oss i YoungFish, Sett Sjøbein og FHL hvor vi fokuserte på nevnte tema. Deretter satt vi sammen grupper som utarbeidet tiltakene som vi mener bør/ kunne gjøres, forteller YoungFish-leder Jonas Langeteig til iLaks.

Medlemmene som valgte å delta på samlingen var representert fra Havtek, NTNU, Marine Harvest, Maritech Systems, SalMar, Kverva Management, FiskOK, Searis, Havbrukstjenesten, INAQ, Pharmaq, GIFAS, Steinsvik Aqua og Lerøy.

– Alle var enige om at bransjen må bli mer synlig ut mot studenter. Bedriftspresentasjoner, sommerjobber og trainee-stillinger er noe bransjen i større grad må ta i bruk. Alt som kom frem under workshopen blir overlevert FHL i et dokument, slik at de kan se hva de unge i næringen mener om problemstillingen, sier Langeteig.