Labeyrie i samtaler med Limito

400

Den franske røykerikjempen Labeyrie er i samtaler om oppkjøp av den polske konkurrenten Limito.

Samtalene pågår fortsatt mellom den hardt pressede polske foreldingsbedriften Limito og det franske matkonsernet Labeyrie Fine Foods, skriver Undercurrent News, og viser til «kilder med kjennskap til prosessen».

Kildene sier til Undercurrent at de eksklusive forhandlingene hadde frist til 19. mars, men dette har nå blitt skjøvet ut i tid. Årsaken er at Labeyrie, som sitter på datterselskapene Lyons Seafoods, Farne, Delpierre, samt rekerprodusenten Adrimex, skal være i ferd med å hente inn 275 millioner euro i fremmedkapital.

En anonym kilde viser til et bud på fem millioner euro for egenkapitalen i Limito. I tillegg kommer seks millioner euro i gjeld. Labeyrie er interessert i Limito for å få et fotfeste i lavkostlandet Polen. Limito, som ble grunnlagt av gründere Tomasz Rytlewsk og Mirek Orzol, har blitt hardt rammet av økningen i lakseprisene det siste året.

Labeyrie, tidligere eid av SIF og deretter Alfesca, er nå kontrollert av den franske grupperingen Lur Berri med 62,9 prosent av aksjene. Selskapet eier 15 fabrikker og har 4.500 ansatte, og tar sikte på å nå en omsetning på en milliard euro i 2015.