– Enorme framtidsmuligheter

603

– Mulighetene for spennende jobber er enorme i havbruksnæringa, sier student Lars Berg-Hansen (23) fra Bindal.

Lars Berg-Hansen får energi av å være ute i vær og vind på mærdekanten, men trives egentlig over alt. 

Det er ikke tilfeldig at Lars ser for seg ei framtid i havbruksnæringa. Han er godt kjent med oppdrettsselskapet SinkabergHansen i Bindal, der hans tante, tidligere kyst og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen, også har en rolle. Lars studerer Havbruksdrift og ledelse ved Universitetet i Nordland.

– Jeg valgte Havbruksdrift og ledelse fordi jeg ser for meg enorme framtidsmuligheter i havbruksnæringa. Jeg liker meg også ute når det røsker i kropp og sjel. Men her er det bruk for all mulig slags kompetanse både for de som vil reise mye, drive med salg, røkting eller vanlig kontorarbeid, sier Berg-Hansen i et intervju gjengitt på hjemmesiden til Universitetet i Nordland.

Før Berg-Hansen tok fatt på sin Bachelor i havbruksdrift og ledelse ved Universitetet i Nordland, hadde han tatt fagbrev i akvakultur med læretid i SinkabergHansen. Han har også fått med seg praksis hos Lerøy i Bergen.

Nå stortrives han godt med sisteåret i Bodø. I Nordlandsbyen har han forsøkt seg på mange utenomfaglige aktiviteter, fra Salsa til kickboksing, sier Berg-Hansen, som også har vært aktiv i ulike studentaktiviteter.  Han er også aktuell som primus motor for prestisjearrangementet Havets Aften i Bodø 9. april.