Vil firedoble røykeriproduksjon

427

Det Suempol-eide franske lakserøykeriet Marcel Baey planlegger å firedoble produksjonen.

Marcel Baey ble kjøpt av polske Suempol i juli 2013, og har som mål å øke sin årlige produksjon fra 200 tonn til 800 tonn, rapporterer La Voix du Nord ifølge Undercurrent.

Dette skal gjøres ved å målrette produksjonen mot dagligvare-segmentet, som det tar sikte på å gjøre ved å skaffe IFS-sertifisering for sine anlegg. I fremtiden bør Marcel Baey kunne selge 90 prosent av sin produksjon i detaljhandel, melder nyhetsnettstedet.

Et fokus på dagligvaremarkedet vil markere en ny vending for Marcel Baey. Mens eierselskapet Suempol, Polens nest største lakserøykeri, dominerer det såkalte white label-segmentet i Tyskland og Polen, er Marcel Baeys styrke i foodservice.

Selskapet planlegger også å skape noe nytt, og lanserer fire nye produkter: Laks røkt med sitron, med hvitløk og fennikel, med paprika og med dill og koriander, skriver La Voix du Nord. Disse vil særlig bli kunne kjøpt hos storkunden Auchan Boulogne.

Marcel Baey håper også å selge mer stekt laks, et produkt det allerede produserer, men som ikke er veldig godt etablert i Frankrike.

Suempols oppkjøp av Marcel Baey styrket en trend med økende koblinger mellom Polen, Frankrike og Tyskland innen røykeribransjen. To av Frankrikes største aktører i røkelaks, Meralliance og Morpol, har også fabrikker i Polen. Dette etterlater Labeyrie Fine Foods og Delpeyrat som de eneste to store spillere uten fotfeste i Polen.