Ser stort potensiale

366

Næringsminister Monica Mæland presser på for å lande en frihandelsavtale med kyststaten Vietnam. Det kan styrke inntjeningen til selskaper som EWOS og Pharmaq.

– Vietnam imponerer meg. I løpet av to tiår har Vietnam hatt en sterk økonomisk vekst som har gått hånd i hånd med fattigdomsreduksjon, sa Mæland under en tale i operahuset i Hanoi seint onsdag kveld.

– Som en liten åpen økonomi, vet Norge hvor viktig det er med frihandel, sa Mæland, som håper på en frihandelsavtale med kyststaten Vietnam innen utgangen av året.

– Mer enn 50 norske selskaper er representert her i kveld, sa hun, og nevnte sektorer som olje og gass, maritim, sjømat og vannkraft. – Dette viser hvor stort potensiale norsk næringsliv ser i Vietnam, påpekte hun.

Blant de norske sjømatbedriftene som har investert millionbeløp i Vietnam er fôrprodusenten EWOS og legemiddelselskapet Pharmaq.

op1 op2 op3

Sammen med det norske kronprinsparet, var begge lands næringsministre til stede i operahuset i Hanoi onsdag kveld. En fiolinkonsert, med musikere fra Norge og Vietnam, ble rundet av med champagne og kanapeer for en rikholdig delegasjon av næringslivsaktører og diplomater.