Strømbrudd tok livet av 12.000 laks

450

Laksen skulle etter planen slaktes om en måneds tid. I helgen tok et strømbrudd livet av de canadiske laksene i et landbasert oppdrettsanlegg.

Det er avisa The News som bringer nyheten om at et strømbrudd og en nødløsning som ikke fungerte, gjorde at selskapet Sustainable Fish Farming Canada, i Centre Burlington, mistet den neste slakteklare laksen i helgen.

Laksen var tatt inn i varmeregulerte kar, og det var strømmen til disse karene som sviktet. Dette gjorde at temperaturen ikke kunne reguleres, og pumpen som sørget for oksygen til laksen stoppet også.

Laksen var en del av prosjektet Sustainable Blue, som er en del av et prosjekt selskapet har, der de skal dokumentere at det er mulig å ha oppdrett i landbaserte anlegg. Et klekkeri som er en del av anlegget ble ikke rammet av strømbruddet. Der overlede rundt 10.000 smolt og 20.000 rogn.

Sustainable Fish Farming Canada fikk sitt første landbaserte anlegg i 2007. I starten hadde de sea bass og sea bream i anlegget, men de valgte å gå over til atlantisk laks i 2013.