Multiexport: – Ikke mulig å kontrollere det

568

Chilenske Multiexport, som nå har fått påvist et ILA-angrep, sier de er trygge på at de er i stand til å møte de nye tilfellene av ILA, men medgir at det er umulig å kontrollere og utrydde den dødelige virussykdommen.

Oppdrettselskapet Multiexport har sendt ut følgende kommentar i forbindelse med ILA-påvisningen: – Vi er trygge på at vi har det nødvendige regulatoriske rammeverk som gjør oss i stand til å møte disse nye tilfellene av ILA. Så snart det oppstår i landet, er det ikke mulig å kontrollere og utrydde det, men en må leve med det, slik som i Norge hvor hvert år har et gjennomsnitt på syv tilfeller de siste fem år.

Multiexport-anlegget som har fått påvist ILA har 24.700 atlantiske laks med en gjennomsnittsvekt på 3,12 kilo, ifølge Undercurrent.

5. april rapporterte oppdrettselskapet Los Fiordos om det første ILA-utbrudd i Chile på to år. Det skulle bare gå fem dager til det neste – også det i region 11 Aysén i sørlige Chile. Denne gang var det Multiexports tur.

iLaks har fått flere tips om at det skal være ytterligere en ILA-påvisning i Chile, hos et tredje oppdrettselskap, men har så langt ikke fått dette bekreftet.