Brandal gjør comeback

1142

Tidligere Sølvtrans-sjef Ole-Peter Brandal har hentet inn 65 millioner kroner til et nytt brønnbåtrederi i Ålesund. Intership er nå klart til å bestille sitt første skip. Men ambisjonene er å bestille ytterligere tre fartøyer.

Gründer er Ole-Peter Brandal sammen med blant andre tidligere Marine Harvest-toppen Håvard Grøntvedt. Det første skipet er sikret beskjeftigelse i minst fem år gjennom en leieavtale med Marine Harvest Skotltand. Det er også opsjoner for ytterligere to år. Denne avtalen er vunnet i konkurranse med Sølvtrans. Skipet tiltrer leieavtalen i september 2015, skriver Skipsrevyen.

Den første brønnbåten skal leveres fra det tyrkiske verftet Besiktas. Dette verftet er også tiltenkt byggingen av de øvrige tre skipene som er planlagt. Hvert skip er beregnet å koste vel 215 millioner kroner. Til det første skipet er det hentet inn 65 millioner kroner. Resten,150 millioner kroner, vil bli finansiert gjennom banklån, ifølge prospektet.

Skipene blir meget avanserte med et lukket laste/losse- og transportsystem. De er utviklet av  Skipsteknisk i Ålesund og får en lastekapasitet på 2.000 kubikkmeter.

Brandal ledet Sølvtrans fra 2004 til 2011. Etter at Brandal forlot selskapet gikk han tilbake til sin gamle stilling i Nordea Bank i Ålesund, bankforbindelsen til Sølvtrans. Han slutter i banken 1. april i år for å bygge opp Intership, skriver Skipsrevyen.