Alle venter på Marine Harvest

366

De skotske Meridian-konsesjonene er fremdeles en del av Marine Harvest, men en avgjørelse om salg ligger rett rundt hjørnet.

Etter oppkjøpet av Morpol ble Marine Harvest nødt til å selge konsesjoner i Skottland, for å få godkjent kjøpet. Fristen for å få en avklaring på dette er ved utgangen av mars.

Kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest sier at de ikke har noe nytt om saken.

– Dere hører fra oss så fort vi har noe å melde om denne saken, sier han i en kort kommentar.

Den siste tiden skal selskapet hatt noen helt få mulige kjøpere som de har diskutert med. Ingen av de selskapene som er notert på Oslo Børs, og som har vært nevnt i forbindelse med disse konsesjonene, har ønsket å si noe konkret. Blant de mest aktuelle lakseselskapene skal være Salmar, Lerøy, Bakkafrost og kanskje Grieg Seafood. Av disse er det kun Bakkafrost som ikke har aktiviteter i Skottland.

I forbindelse med presentasjonene av fjerde kvartal sa konsernsjef Leif Inge Nordhammer i SalMar til iLaks at de vurderer flere alternativer for vekst. Et av områdene er i Skottland.

– Vi har tilkjennegitt at vi gjerne vil ha tak i noen av de konsesjonene som nå er ledige i Skottland. Det passer inn i vår strategi. Men vi vet ikke hvordan den prosessen vil ende, så vi får bare vente og se, sier Nordhammer til iLaks.

– Men at vi er interessert, det legger vi ikke skjul på, sier han.

Konsernsjef Morten Vike i Grieg Seafood sa da de la frem sitt resultat for fjerde kvartal at det ikke var unaturlig om de var interesserte, men han ønsket ikke å si noe om de var med i sluttspurten.