Sjømatfesten

669

Dovregubbens hall dundrer ut av høytalerne. 1.000 gjester inntar storsalen på Fairmont Hotel. Det spares ikke på noe når norsk sjømat feires i Singapore.

I regi av ambassaden har en flydd inn stjernekokk Tom Viktor Gausdal, som sammen med den lokale kokk og doble OL-vinner Eric Teo tryller frem den ene kulinariske nytelsen etter den andre. Kongekrabbe, sjøkreps, kamskjell.

fair fair2 fair3

Det er det 18. året på rad. Middagen, som arrangeres av gourmetkokk og sjømatimportør Frank Nesheim, er blitt en unik event – der norsk sjømat spiller hovedrollen.

fair4 fair5 fair6

Fra scenen siterer Arne Hjeltnes Kong Olavs åpning av en tunnel på 80-tallet: – Jeg erklærer tunnelen for åpnet, ryktene vil ha det til at det er en åpning i andre enden også, sier han, og løfter stemningen enda høyere.

fair8 fair7

Norge er den fjerde største investoren i Singapore. Det merkes. På bordene står vimpler og skilt for REC Solar, Nordea, Pareto og Coast Seafood. SAS og Singapore Airlines sponser årets norske happening i Singapore. I glassene: Duggfrisk Armador hvitvin fra 100-års jubilanten Odfjell.