Kan få storgevinst på kornsilo

394

Cermaq kan håve inn en gevinst på et tresifret millionbeløp på et salg av Stavanger Havnesilo.

Cermaq har lagt landets desidert største kornlager, Stavanger Havnesilo, ut for salg med åpning for riving og boligbygging. Cermaq kjøpte den ti mål store eiendommen midt i oljebyen Stavanger for 21 millioner kroner i 1995. Cermaq har uttrykt et håp om å få et tresifret millionbeløp fra salget av kornsiloene.

Prosjektdirektør Geir Sjaastad i Cermaq har tidligere ikke ønsket å opplyse om kjøpesummen for anlegget eller den balanseførte verdien i regnskapet. Han kommenterer opplysningene som Nationen har hentet inn fra offentlige registre slik:

– Jeg kan verken avvise eller bekrefte det. Du har tydeligvis vært og gravd i dette, men jeg vil si at det også har skjedd en del på de snart 20 åra, sier Sjaastad og viser til Cermaq har hatt utgifter til vedlikehold av silobygningene i perioden.

I prospektet går det fram at Cermaq får 2,5 millioner kroner i årlige leieinntekter fra Norgrain som drifter kornlageret. Cermaq eier 72,5 prosent av aksjene i Norgrain.

Etter det Nationen kjenner til er budrunden avsluttet. Sjaastad vil ikke kommentere hvor mange bud som har kommet inn eller hvilke planer budgiverne har for eiendommen.