Truer med boikott

537

Fiskeriforhandlingene mellom Norge og EU har brutt sammen. Nå krever Danmarks Fiskeriforening at EU boikotter norsk fisk.

Etter at forhandlingene brøt sammen natt til fredag har danske fiskere mistet utsiktene til å fiske torsk i norsk farvann. Mens lastebiler med norsk fisk kjøres i rutefart til Sør-Europa, har stridighetene hittil kostet den danske fiskerinæring mer enn 100 millioner kroner, skriver Politiken.

Derfor krever organisasjonen nå at EU stopper all import av norsk fisk og fiskeprodukter.

– Norge har en masse fiskefarvann og EU har et stort marked. Og det er de kortene vi har å forhandle med. Når nordmennene ikke vil gi adgang til farvannet, så må EU spille det kortet som heter at vi lukker markedet, sier formannen for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen til avisen.

Grunnen til at EU og nordmennene gikk hvert til sitt er, ifølge Danmarks Fiskeriforening, at de norske forhandlere kun ville underskrive avtalen hvis det ble enighet mellom EU, Norge, Færøyene, Island og Grønland om det omstridte makrellfiskeriet. Men de forhandlingene ble oppgitt allerede onsdag.