Fôrsalget ned 31,4 prosent i mars

447

Med et salg av beskjedne 59.591 tonn fiskefôr i mars, raste den norske fôromsetningen ned hele 31,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Nå begynner det å haste hvis ikke norske oppdrettere skal gå på en skikkelig volumsmell i 2013.

Fôrsalget i mars ble skrøpelig. Faktisk falt det med 360 tonn sammenlignet med labre februar. I årets tre første måneder har norske oppdrettere kjøpt 211.188 tonn fiskefôr. Det er et fall på 22,8 prosent relativt til samme periode i 2012. Det viser en oppdatert salgsstatistikk iLaks har fått fra en kilde i et av de største fôrselskapene i Norge.

Hovedforklaringen til den magre fôringen er de historisk lave sjøtemperaturene langs norskekysten. Kald sjø betyr at oppdrettslaksen, som dominerer fôrstatistikken fullstendig, tar til seg mindre næring. Det betyr lavere snittvekt, og mindre tilgjengelig volum å slakte på i tiden fremover.

Og det er fortsatt kaldt i sjøen.

– April er jo kjørt. De får ikke opp temperaturene i sjøen i april. Norge kommer til å slakte ti prosent mindre fisk i år sammenlignet i fjor, spår innkjøpssjef Per Vidar Ottesen i florøeksportøren Norwell i en kommentar til iLaks.