Ser milliardemisjon for Grieg Seafood: – Tom for kontanter og alternativer

Nyheter
0

Carnegie-analytiker Lars Konrad Johnsen mener Grieg Seafood går «tom for kontanter og alternativer» i andre halvår av 2021, og anslår en kapitalinnhenting på 1-2 milliarder kroner.

Ifølge Johnsens estimater vil Grieg Seafoods kredittfasilitet være fullt trukket opp ved tredje kvartal, og med fortsatt kapitalutstrømming fra utfordrende biologi, arbeidskapitalbygging og investeringer, ser ikke problemet ut til å være løst ved endringer eller økt gjeld, så lenge ikke lakseprisen stiger kraftig, noe som anses som lite sannsynlig, heter det i en rapport offentliggjort onsdag.

Det skriver TDN Direkt.

Grieg Seafoods aksjekurs faller med ni prosent onsdag formiddag.

«Etter vårt syn trenger selskapet et egenkapitalinnskudd på 1-2 milliarder kroner for å skape en kapitalstruktur den kan bygge fra det neste tiåret. Dermed mener vi at GSF-aksjen bør unngås helt til en ny aksjestruktur er etablert», skriver Lars Konrad Johnsen.

Han venter et driftsresultat i første kvartal på -62 millioner kroner.

Grieg Seafood sliter i Skottland, og vurderer her fortsatt «strategiske alternativer» for virksomheten.

«Med halvparten av det totale kvartalsvolumet fra Finnmark, med slakting fra et ILA-område i første halvdel av kvartalet i tillegg til en ny runde med nedgraderinger i kvalitet som følge av vintersår, venter vi en negativ EBIT-margin på 1,2 kroner pr kilo», skriver Carnegie-analytikeren.