Euforisk interesse for tunfisk

357

Fiskeridirektoratet har fått søknader fra 28 fartøyer for fiske av makrellstørje.

For å sikre at alle påmeldingene er registrert, legges listen over påmeldte fartøy ut på direktoratets nettsider.

Med bakgrunn i det geografiske området de påmeldte fartøyene er hjemmehørende i har vi allerede registrert et behov for tilføyelser i listen over havner for mottak av makrellstørje. Ytterligere tilføyelser av havner vil derfor sendes inn til ICCAT (International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas) innen fristen, 1. mars 2014, melder Fiskeridirektoratet.

Deretter vil søknadene om deltakelse i fiske etter makrellstørje bli gjennomgått av Fiskeridirektoratet, og det vil bli vurdert i hvilken grad det enkelte fartøy oppfyller vilkårene som blir listet opp i forskrift om regulering av fisket etter makrellstørje (Thunnus thynnus) i 2014.

Som følge av den store mengden søknader er det behov for mer tid til vurdering av søknadene enn først antatt. Nærmere informasjon om hvilket fartøy som er valgt ut til fiske etter makrellstørje i 2014 vil bli publisert på Fiskeridirektoratets nettsider når resultatet foreligger.

Fiskeridirektoratet gjør oppmerksom på at deltakelse i et eventuelt forsøksfiske ikke vil være bestemmende for deltakelse i et fremtidig fiskeri etter makrellstørje.

Her er listen over fartøyene: