Jakter nye subsidier

453

Fiskeribladet Fiskaren opplevde et tungt fall i opplaget i fjor. Men redaktør Øystein Hage gleder seg over nye signaler fra regjeringen for fortsatte muligheter for å få subsidiert avisen.

Fiskeribladet Fiskaren la bak seg et nytt år med opplagsfall i fjor. Fra 2012 til 2013 falt opplaget med åtte prosent. Men det plager ikke redaktør Øystein Hage.

– Det er selvsagt ikke bra at vi fortsetter nedgangen på papir, men samtidig er vi på linje med resten av avis-Norge. Alle norske aviser sliter på papir. Det er dessuten svært gledelig at vi går frem på nett, sier Hage i en kommentar til egen avis.

Fiskeribladet Fiskaren er tungt subsidiert og har siden 2005 mottatt 40 millioner kroner norske skattepenger for å holde i gang hjulene i gang. Den norske pressestøtten er delvis en funksjon av papiropplaget. Men den nye regjeringen har nå åpnet for en endring.

Hage sier til egen avis at «det er mye spennende på gang angående omlegging av pressestøtten fra papir til digital støtte. Fra 2014 vil betalte nettabonnement telle på lik linje med papirabonnement, slik at det vil kunne gi muligheter for ytterligere digital satsing».

– Regjeringen har varslet en omlegging, og signalene vi har fått viser at det vil slå svært heldig ut for oss, sier han.