Børsbank for Bakkafrost

362

Bakkafrost-aksjen faller tungt etter dagens fremleggelse av resultatet for fjerde kvartal. – Resultatet i 4. kvartal kom inn betydelig lavere enn ventet skyldes i hovedsak lavere marginer fra oppdrettsvirksomheten, kommenterer Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård.

– Hovedårsaken til dette er at 42 prosent av fisken ble høstet i oktober da prisene var på sitt laveste i kvartalet. I tillegg hadde de også ekstraordinært høye kostnader som følge av behandling for amøber. Dette er også en driver for den ugunstige slakteprofilen, siden de måtte ta ut fisk tidligere enn optimalt, skriver Giskeødegård i et kundenotat tirsdag morgen.

– De lave marginer er derfor i hovedsak knyttet opp til dette ugunstige tidspunkt, snarere enn å være et resultat av permanent høyere kostnader. Resultatene fra VAP-segmentet var bedre enn ventet, drevet av bedre kontraktspriser. Selskapet foreslår et utbytte på 4,50 danske kroner per aksje (forventet 3,0 danske kroner), noe som er en positiv overraskelse i rapporten, som representerer en direkteavkastning på seks prosent, fortsetter han.

Giskeødegård spår kursfall etter rapporten.

– Selv om den betydelige negative avvik i rapporten er knyttet til kvartalsspesifikke saker, bør vi forvente at aksjekursen til å falle tre til fem prosent fra åpning i dag, skriver han videre.

Og aksjen er ned 5,1 prosent etter en drøy times handel.