Drar med seg hotellet

418

Formannskapet og kommunestyret på Hjelmeland innkaller til hastemøte onsdag. Det lokale hotellet har store finansielle utfordringer etter nedleggelsen av Marine Harvests kontor i bygden. – Det vil være veldig dramatisk for Hjelmeland om arbeidsplassene på hotellet også forsvinner – særlig etter det som nylig har skjedd på Marine Harvest. 50 arbeidsplasser er veldig mange, sier ordfører Trine Danielsen.

Kommunestyret og formannskapet kaller inn til møte onsdag denne uken. Den eneste sak på agendaen er driften på Spa-hotell Velvære på Hjelmeland.

– Jeg kan ikke si noe om hvordan de ulike partiene vil stille seg til realitetene i saken, men de stilte seg bak at vi lager en sak, sier ordfører Trine Danielsen (H) til avisen Strandabuen.

– For meg handler denne saken om arbeidsplassene på hotellet. Det forsvant nettopp 30 arbeidsplasser på Marine Harvest. Jeg vil unngå at det forsvinner 20 til. Det er veldig dramatisk om 50 personer brått må gå til Nav og melde seg arbeidsløse, mener hun.

Hotelldirektør Ingvill Hauskevåg Gjertsen uttalte til NRK Rogaland i forrige uke at nedleggingen av logistikkontoret til Marine Harvest ville få negative utslag for hotellets drift. På Marine Harvest er det 30 stillingar som forsvinner etter flyttingen til Bergen. 19 av dem er bosatt i Hjelmeland. Det er 20 årsverk på Spa-hotell Velvære. 17 av dem er i Hjelmeland.

– Jeg håper selvsagt at hotellet finner løsninger ved hjelp av privat kapital, men samtidig er det slik at jeg ikke vil sitte i ro og se på at hotellet i verste fall går til skifteretten uten at vi en gang har diskutert hva kommunen eventuelt kan gjøre. Hotellet var like presset for fire år siden. Vi hjalp til den gangen, og de har klart seg i fire år til, understreker Danielsen overfor Strandabuen.