Biomassen legger på seg

420

Høy fôring og lave uttak sørger for en økende biomasse år over år. Nordeas Kolbjørn Giskeødegård forventer oppbygging av biomasse ut april.

– De siste biomassetallene rapportert av Kontali tidligere denne uken viser en tre prosent høyere biomasse år over år per 1. februar, skriver Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård i en oppdatering fredag.

– Det er bare to prosent mer fisk i sjøen av 2012G og vårutsettet 2013G, som er fisken som slaktes i år. Derfor, for å øke tilførsel av noen nevneverdig mengde, må hver fisk få mer vekt. Dette er akkurat hva vi ser i fôrsalgstallene nå, og vi bør se en oppbygging i biomasse i perioden januar-april, da sjøtemperaturene og tilveksten i fjor var på sitt laveste, skriver han.

Giskeødegård viser til at fôrsalget for januar økte med 20 prosent – i tråd med hva som var forventet på grunn av den milde vinteren.

– Men med de økte lakselusutfordringer og omfattende tiltak initiert av industrien for å få kontroll over situasjonen, forventes fiskevelferd og tilvekst å være noe negativt påvirket, skriver han.