Hofseth-selskap tar litauisk lakseforedler til retten

Nyheter
868

Tvist mellom Hofseth International/Hofseth Europe og den litauiske lakseforedleren ICECO žuvis ender i retten.

Saken er oppdatert tirsdag ettermiddag med uttalelse fra ICECO.

Ifølge berammingslisten til Sunnmøre tingrett er det satt opp en rettssak mellom Hofseth International/Hofseth Europe (tidligere One Fish Germany) og den litauiske lakseforedleren ICECO žuvis denne våren. Tvistesaken starter 19. april, og vil etter planen pågå i åtte dager, med siste rettsdag 28. april.

Andreas A. Johansen og Hallvard Gilje Aarseth i advokatfirmaet Schjødt representerer Hofseth International og Hofseth Europe i saken.

– Tvisten gjelder en løpende leveranse av fiskeprodukter fra ICECO til Hofseth Europe. Produktene fra ICECO var slik Hofseth Europe ser det mangelfulle, noe som førte til økte kostnader og salgstap for Hofseth Europe. Partene strides også om salgsprisen fra ICECO. ICECO har også fremmet noen motkrav, som Hofseth Europe har avvist som grunnløse, skriver Johansen i en e-post til iLaks.

ICECO uttaler følgende om saken via sin advokat Håkon Berge i advokatfirmaet Thommessen:

– ICECO, en internasjonalt anerkjent og prisvinnende produsent av høykvalitets fiskeprodukter til EU-markedet, innga søksmål i Litauen mot Hofseth International/Hofseth Europe med krav om oppgjør av forfalte fakturaer knyttet til en rekke leveranser foretatt gjennom høsten 2018. Hofseth International/Hofseth Europe fremmet deretter motsøksmål i Norge med innsigelser til betalingskravet. ICECO mener innsigelsene er grunnløse og ser frem til å få saken behandlet av Sunnmøre tingrett.

Saken er også omtalt av Nett.no.