Møter Mæland om mulig Cermaq-salg

378

Ordfører Asle Schrøder i Steigen, fylkesleder Thomas Nordvoll og fylkesråd Arve Knutsen i Nordland har tatt initiativ til å møte næringsminister Monica Mæland for å diskutere konsekvensene av et mulig salg av Cermaq.

Henvendelsen har sin bakgrunn i hva som kan skje med lokalsamfunnet i Steigen, dersom hjørnesteinbedriften Cermaq blir solgt og eventuelt reduserer driften i Nordlands-kommunen.

Næringsminister Mæland har takket ja til et møte, ifølge Nord-Salten.

– Jeg har forståelse for henvendelsen og deres ønske om en positiv næringsutvikling lokalt. Dette er et tema som opptar meg, og som jeg er positiv til. Staten som aksjeeier i et børsnotert selskap må opptre i tråd med forutsetningene forankret i Stortinget, med tanke på høyest mulig avkastning for alle aksjeeiere. Staten som eier må også forholde seg til rolledelingen mellom eier og styret og ledelsen når det gjelder selskapets disponeringer. Organisering av driften ligger til styret og ledelsen i Cermaq å beslutte. Jeg forstår det slik at kommunen og fylkeskommunen ønsker å drøfte de problemstillingene et eventuelt salg kan reise for kommunen og regionen, og treffer dere gjerne for å drøfte både dette og andre næringspolitiske spørsmål, skriver Mæland i svaret i følge avisen.