Selger ut i løpet av en måned

396

Marine Harvests salg av Morpols skotske laksekonsesjoner er i rute. Milliardsalget skal være sluttført innen utløpet av mars, sier finansdirektør Ivan Vindheim.

Vindheim har tidligere gitt uttrykk for at det er upåklagelig etterspørsel etter de skotske laksekonsesjonene til Morpol. Av konkurransemessige grunner må Marine Harvest selge ut virksomheten som i vesentlig grad består av tidligere Marine Farms-anlegg og konsesjoner. Salgsprosessen er i rute.

– Den går i henhold til plan, og avtale skal være inngått senest første kvartal, det vil si utgangen mars, sier Ivan Vindheim til iLaks. Han vil ikke kommentere hvor mange beilere som har meldt seg.

Det har tidligere vært spekulert i en prislapp på rundt en milliard kroner for den skotske virksomheten. Det vil ikke Vindheim kommentere.

– Vi har ingen ytterligere kommentarer utover det, sier finansdirektøren.

Et kontantoppgjør rundt en milliard kroner vil kunne styrke utbyttekapasiteten til storlaksen ytterligere. Ingen andre lakseoppdrettere er hissigere på å videredistribuere kontanter til sine aksjonærer enn nettopp Marine Harvest.