Første Marine Harvest-anlegg miljøsertifisert

419

Marine Harvest er stolt over å kunne meddele at selskapets første anlegg er ASC-sertifiserte. Det er anleggene Buksevika og Tarmvikodden i Vest-Agder som er miljøsertifisert.

– Marine Harvest har forpliktet seg til å ASC-sertifisere alle våre anlegg innen 2020. Dette er et viktig første skritt, men vi har fortsatt et stort arbeid foran oss. Som en partner i Global Salmon Initiative, har vi et mål om å produsere mer sjømat for en voksende verdensbefolkning samtidig som vi minimerer det økologiske fotavtrykket vårt, sier administrerende direktør Alf-Helge Aarskog.

Aquaculture Stewardship Council (ASC) er en uavhengig, ideell organisasjon, som sikter mot å være verdens ledende sertifiserings- og merkeordning for bærekraftig produsert sjømat. ASC jobber internasjonalt med akvakulturprodusenter, videreforedlere, retailere, matindustrien, forskere, miljøbevegelsen og allmennheten for å fremme sosiale og miljømessige forhold innen sjømatnæringen.

– Vi ser en mye større rolle for sjømat i den globale matproduksjonen i fremtiden. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss. Det er svært motiverende at 70 prosent av den globale laksenæringen har forpliktet seg til å ASC-sertifisere all produksjon, sier Aarskog.

Det er DNV GL som har stått for sertifiseringen.

– Som en av de første sertifisert til ASC Salmon er Marine Harvest en av pionerene for bærekraftig lakseoppdrett, og det er med stor glede vi kan overrekke sertifikatet. Oppdrettsnæringen har en viktig rolle å spille i verdens matvareproduksjon, en rolle som blir enda viktigere i fremtiden. Det er derfor hyggelig å se at bransjen har samlet seg rundt standarden, sier Karin Stensmyren Monsen, leder for DNV GLs sertifiseringsenhet i Norge.

The Global Salmon Initiative (GSI) er et lederinitiativ fra globale lakseprodusenter som fokuserer på å skape signifikant fremgang mot å fullt realisere et delt mål om å tilby en meget bærekraftig kilde av sunt protein for å møte behovene til en voksende verdensbefolkning, samtidig som en reduserer det økologiske fotavtrykk og kontinuerlig forbedrer det sosiale bidrag.