iLaks fyller ett år

410

Idag har nettavisen iLaks vært operativ i ett år. Det har vært et år preget av mange nyhetsaker, høy vekst og sterke meninger.

Det var midt under fjorårets North Atlantic Seafood Forum at iLaks ble lansert som en ny nettavis for havbruksnæringen. Lanseringen var vellykket, og ga godt over 2.000 lesere allerede første dagen. På de neste 365 dager er leserskaren økt til 17.000 unike og returnerende brukere.

Det har vært et år preget av høy produksjon, med 2.776 saker, på 12 måneder. Det har også vært et år med sterke meninger. I sommer ble iLaks klaget inn for Pressens Faglige Utvalg for en sak om forsker og oppdrettsmotstander Anne-Lise Bjørke Monsen. iLaks ble forøvrig blankt frifunnet hos PFU.

Et naturlig høydepunkt var sommerens reportasjetur, døpt TdN13, der iLaks-redaktør Aslak Berge syklet fra Bergen til Kirkenes. Turen var en stor opplevelse, men også uvurderlig for oppbygging av billeddatabase, merkevareb og trafikk. Alle sakene er forøvrig søkbare på «TdN13».

Lanseringen av iLaks traff et vakuum, «en nerve i markedet», som en konkurrent uttalte det. Med et kompromissløst fokus på næringsnyheter, uten frykt for konsekvensene, har iLaks funnet sin form og tatt en posisjon i floraen av sjømatmedier.

Vi lover å fortsette med mange nyhetsreportasjer, sterke meninger og garanterer samtidig fortsatt trafikkvekst i 2014.

Takk for følget!