PatoGen lanserer ny analyse for smoltifisering

1038

Etter oppfordring fra kunder har PatoGen utviklet en PCR-basert analyse for bedre styring av smoltifisering med enkel prøvetaking og logistikk.

PatoGen SmoltTimer™ har vært testet i felt i halvannet år med svært gode resultater, og lanseres nå i forbindelse med PatoGens settefiskseminar – PATHOS FORUM, skriver PatoGen i en pressemelding.

God smoltkvalitet er viktig for en best mulig fiskehelse, og for å redusere svinn etter sjøsetting. PatoGen SmoltTimer™ er derfor et naturlig tilfang til vår øvrige produktportefølje og tjenestetilbud. Å måle smoltkvalitet har vist seg å være utfordrende, men her vil PatoGen SmoltTimer™ bli et nyttig verktøy.

– Etter å ha fulgt opp flere titalls smoltgrupper gjennom smoltifiseringsprosessen og sett hvordan disse presterer i sjø, ser vi klart potensialet i et godt styringsverktøy, sier Magnus Devold, Forskningssjef i PatoGen.

PatoGen SmoltTimer™ baserer seg på genetiske analyser av gjellevev. Prøveuttak og forsendelse foretas enkelt etter PatoGens standard metoder.

PatoGen SmoltTimer™ inkluderer også en ny modell som forutser et sannsynlig smoltifiseringsforløp fra første prøveuttak. Ved å sammenstille forventet utvikling og analyser, kan en justere smoltifiseringsprosessen underveis for å oppnå optimalt utsett i sjø.

– Vi er veldig fornøyde med PatoGen SmoltTimer™ som produkt og den positive responsen fra oppdretterne som har vært med på uttestingen av produktet. Dette styringsverktøyet blir et viktig bidrag i arbeidet med å sikre god smoltkvalitet og overlevelse i sjø, sier Ove Gjelstenli, Markedssjef i PatoGen.

PatoGen SmoltTimer™ presenteres i disse dager under settefiskseminaret PATHOS FORUM – SETTEFISK i Bodø, Trondheim, Ålesund og Bergen.

PatoGen Analyse AS er et analyse-, rådgivnings- og forskningsselskap som bistår akvakulturnæringen i fiskehelserelaterte utfordringer. Selskapets virksomhet bygger på over 15 års målrettet utviklingsarbeid innen bioteknologi og kommersialisering av dette.