Høy aktivitet i Sølvtrans i første kvartal

553

Det børsnoterte brønnbåtrederiet Sølvtrans hadde i første kvartal 2013 en beskjeftigelsesgrad på 94 prosent for hele flåten, sammenlignet med 80 prosent i samme periode i fjor.

Det melder selskapet i en børsmelding torsdag morgen. Hovedårsaken til den lavere beskjeftigelsesgraden i fjor var at selskapet da hadde to fartøy under klargjøring for, og overseiling til Chile. Det var ikke noen inntekter på disse to fartøyene i det kvartalet, mens de i første kvartal 2013 har hatt full inntektsgivende beskjeftigelse.

Selskapet hadde 11 båter som gikk på lange kontrakter i første kvartal 2013, og disse hadde en samlet beskjeftigelsesgrad på 99 prosent. De 12 dagene med manglende inntekter (offhire – red. anm.) knyttet til disse båtene er hovedsakelig relatert til båten Ronja Skye som gjennomførte et planlagt verkstedopphold i mars.

Sølvtrans har hatt to båter opererende i  spot markedet i første kvartal, og grunnet et noe svakt marked i begynnelsen av året, er samlet beskjeftigelsesgrad for disse på 68 prosent, heter det i børsmeldingen.