Surfer på storutbytte

336

Storbanken UBS Warburg kjører Cermaq opp til sitt høyeste kursnivå på syv år, etter at oppdrettselskapet idag vedtok et utbytte på drøyt 4,7 milliarder kroner.

Cermaq stiger til 115 kroner, og er nå kun 14 kroner under toppnoteringen på 129 kroner fra våren 2007. Tirsdag stiger Cermaq 1,8 prosent på børsen etter en aksjeomsetning på over 30 millioner kroner.

Det er særlig den amerikanske storbanken UBS Warburg som kjører Cermaq. UBS er klart største nettokjøper idet børsverdien til selskapet runder 10,6 milliarder kroner. UBS handler trolig på vegne av egne kunder, og det er en kjent sak at mange amerikanske hedgefond og institusjonelle investorer er begeistret for cash-utbytte. Det får de i Cermaq – nærmere bestemt 4.717,5 millioner kroner i kontanter.

Milliardutbyttet, som stammer fra 6,5 milliardersalget av datterselskapet EWOS, vil bli utbetalt den 17. januar til selskapets aksjeeiere per idag, 7. januar. Aksjen noteres eksklusiv utbytte fra og med i morgen.

Etter en slapp sommer og høst, har Cermaq kommet som et skudd siste måned. Ingen andre lakseaksjer matcher kursoppgangen til storoppdretteren som guider en et slaktevolum på 161.000 tonn laksefisk i 2014.