Det er ikke bare laks som har blitt vesentlig dyrere de siste årene. Kjøtt fra svin, okse og kylling har alle økt kraftig i pris de siste fem år.
Mest har oksekjøtt steget. Av de tre viktigste kjøttkategoriene, okse, svin og kylling, er det okse som både er dyrest og har steget mest i pris de siste fem år. Biffprisene har nemlig lagt på seg med hele 65 prosent de siste fem år. Ved siste prisoppdatering fra nettstedet Indexmundi er oksekjøtt notert til 1,85 dollar per pund (25,07 kroner per kilo) CIF den amerikanske grense.
Svin har også blitt vesentlig dyrere de siste fem årene. Prisene er inflatert med 63 prosent fra høsten 2008 og frem til idag. Kiloprisen for (hele) svin er en god del rimeligere enn okse, nærmere bestemt 11,60 kroner.
Kylling har også økt i pris, men prisstigningen har vært atskillig mer moderate 20 prosent i femårsperioden. Kylling er sist omsatt for 1,04 dollar per pund, tilsvarende 14,09 kroner per kilo (hel, pakket fugl levert Georgia Docks, USA).
Til sammenligning har prisen for atlantisk laks steget med 53 prosent fra 2008 til 2013 – det vil si noe mindre enn okse og svin, men vesentlig mer enn kylling.