Vil ikke regne på tap

632

Full stopp ved Lerøy Auroras slakteri like før jul. Men Lerøys oppdrettsjef Stig Nilsen vil verken fordele skyld eller regne på tap. – Nå er vårt fokus å sikre anlegget og overvåke situasjonen, sier han.

– Vi ønsker ikke nå å starte med noen skyldfordeling og har heller ikke brukt tida til å regne på tap, sier konserndirektør for havbruk i Lerøy Seafood Group og styreleder Lerøy Aurora, Stig Nilsen til Framtid i nord.

Lerøy Aurora stanset produksjonen ved prosessanlegget på Skjervøy raskt etter at lekkasjen ble oppdaget.

– Vi vil ikke åpne opp for slakting før vi er helt sikre på forholdene. Vi har imidlertid en god og løpende dialog med innsatsledelsen, og gjør også egne prøve slik at vi kan foreta vurderinger. Inntil da vil slaktinga bli fordelt på øvrige Lerøy-anlegg i Troms.

Nilsen berømmer samtidig Skjervøy kommune for innsatsen.

– Jeg synes de umiddelbart forsto omfanget av saken og de aksjonerte der etter. De var raske med å hente inn ekstern hjelp og de har hele veien holdt oss godt informert. Alt i alt har vi all grunn til å rose kommunen for selve aksjonen, sier han til Framtid i nord.

Lørdag morgen ble det oppdaget at en del av kaien ved det konkursrammede fiskebruket på Skjervøy hadde kollapset. Havariet hadde revet med seg et fyllingsrør for dieselolje og 180.000 liter med olje hadde flommet ut på sjøen. Brannvesenet ble straks alarmert, og i løpet av få timer ble det lagt ut lenser for i særlig grad å sikre Lerøy Aurora sine ventemærer inne i havnen. Lerøy Aurora stanset umiddelbart sin produksjon, og konstaterte raskt at fisken som ikke var blitt skadet av dieselutslippet.