Utbytte-kongene

745

På jakt etter aksjer som kan tilby kontantutbytte i tillegg til mulig kursgevinst? Da bør du ta en kikk på disse fiskeaksjene.

Til tross for en kursoppgang på over 50 prosent så langt i 2013; det peruvianske fiskemelselskapet  Copeinca kan fortsatt tilby en direkte avkastning (utbytte delt på siste omsatte aksjekurs – red. anm.) på anselige 5,8 prosent. Det er det ingen andre aksjer som matcher i fiskesektoren på Oslo Børs. Nærmest kommer Lerøy Seafood Group, hvor styret klinket til med et kontantutbytte på syv kroner i forbindelse med fremleggelsen av årsresultatet. Fordelt på gårsdagens aksjekurs på 152 kroner, betyr det en såkalt dividend yield på 4,6 prosent.

Utbytte

Austevoll Seafood er både tungt engasjert i fiskemelbransjen og største aksjonær (og utbyttemottaker) i Lerøy Seafood Group. Det åpner for kontant-utbytte for storebøselskapet. 1,20 kroner per aksje for å være presis. Det gir en direkte avkastning på 3,4 prosent.

På plassene etter Austevoll-aksjen følger Bakkafrost, Sølvtrans og Cermaq. De øvrige fiskeaksjene på Oslo Børs betaler ikke utbytte for regnskapsåret 2012.