De oppdretter atlantisk laks så langt borte fra Nord-Atlanteren som det er mulig å komme. Men det stopper ikke Tassal Salmon fra å håve inn laksepenger.
Hobart, Tasmania, er her til lands mest kjent for seiling og som siste stopp før Polhavet for norske hvalfangere og Sydpolfarere. Men her drives også lakseoppdrett. Tasmanske Tassal Salmon slakter over 12.000 tonn atlantisk laks og ørret i året, og står bak over 70 prosent av Australias lakseproduksjon. Og de tjener penger også. Den australske lakseoppdretteren tjente 37,7 millioner australske dollar før skatt i 2012. Omsetningen landet på 257,2 million dollar – opp fra 222,6 millioner dollar i 2011. Tassal har avvikende regnskapsår, og årsregnskapet for 2012 ble gjort opp ved utgangen av juni 2012.
Tassal skriver i sin årsberetning at selskaper arbeider med å maksimere laksekonsumet i hjemlandet Australia. Eksportmarkedene har vært vesentlig mer utfordrende, da selskapet har møtt det de definerer som «overproduksjon av laks fra økende biomasse i Chile og Norge».
I arbeidet med å utvikle det nasjonale laksemarkedet, har Tassal etablert sin egen merkevare, og i løpet av 2012 inngikk selskapet en avtale om partnerskap med den populære tv-serien MasterChef Australia.
Tassal Salmon, som er børsnotert på Sydney-børsen, har en børsverdi 292 millioner dollar, ifølge Bloomberg. I likhet med norske lakseaksjer er børsverdien til Tassal Salmon blitt doblet siden sommeren.