Copeinca åpner for bruk av «giftpille»

577

Kampen om kontrollen over det børsnoterte fiskemelselskapet Copeinca hardner til. China Fishery Group, som prøver å overta aksjemajoriteten i Copeinca, varsler et mulig søksmål, dersom Copeinca-styret trykker nye aksjer for å fordyre oppkjøpet, en såkalt «giftpille».

Copeinca (COP) har innhentet en autorisasjon fra generalforsamlingen i selskapet til å trykke et antall COP-aksjer. Dette kan gjøre China Fishery Groups selskapsovertakelse vesentlig dyrere enn det kineserne i utgangspunktet hadde tenkt seg. I et brev til Copeincas styre fraråder China Fishery Group å gjøre forsøk som kan blokkere dets oppkjøp av selskapet.

I en børsmelding mandag morgen uttaler Copeincas styre at de kun vil utstede nye aksjer hvis styret anser det nødvendig for å maksimere aksjeverdiene for alle aksjonærene i Copeinca.

«Giftpiller» er ofte brukt i oppkjøpskamper som forsvarsverk for oppkjøpsobjektet for å fordyre en selskapsovertakelse. De fleste børsnoterte selskaper har en vedtatt standardklausul om å kunne trykke inntil ti prosent av de utestående aksjer i selskapet hvis markedsbetingelsene skulle tilsi det.