Ny stor brønnbåt på vei

986

I nært samarbeid med Fosnavåg Shipping har skipsbyggeren Havyard utviklet det de mener er verdens mest miljøvennlige brønnbåt.

Fosnavåg Shippings nye brønnbåt, FS Stormy, er kommet til Havyard Leirvik for utrusting og testing. Skroget har Havyard fått bygd ved verftet Cemre i Tyrkia, der Havyard bygger de fleste av skrogene til sine nybygg, skriver Herøynytt.

Dette er den første brønnbåten som er designet av Havyard Ship Technology. Designen heter Havyard 587. Samtidig er det Havyard Ship Technologys nybygg nummer 117. For Havyard er det viktig å ikke bare satse på offshorefartøy, men også på båter til fiskerinæringa, opplyser selskapet.

Båten skal leveres i mars 2014. FS Stormy har tre store sylindertanker for levande fisk og med en kapasitet på 3.250 kubikkmeter. Skipet er nesten 85 meter langt og har plass til et mannskap på 12 personer.

Selskapa skriver i en pressemelding at målsettingen har vært å bygge verdas mest effektive og miljøvennlige brønnbåt. Havyard og rederiet sier FS Stormy setter en ny standard for skånsom og miljøvennlig transport av levende fisk.


FOTO: Havyard

– De sylindriske lastetankene og det effektive filter- og vannbehandlingsutstyret gjør det mulig med lukket transport over langt større avstander, sier Olav Remøy, dagleg leder i Fosnavåg Shipping.

– For å hindre utslepp og minimere risiko for smittespredning, skal alt vann UV-behandles og gå gjennom et avansert filtersystem i to trinn. Båten blir også utstyrt med system for avlusing av fisken om bord, der filtersystemet vil fjerne og destruere all lakselus.