Carnegie hamstrer Marine Harvest

555

Meglerhuset Carnegie melder seg på for å pushe Marine Harvest-aksjer. Lakselokomotivet stiger kraftig på børsen fredag.

iLaks meldte tidligere idag at Nordea løfter både kursmål og anbefaling på Marine Harvest-aksjen, samtidig som lakseprisen stiger før påskeferien. Nå følger meglerkonkurrenten Carnegie opp, og kjøper lakseaksjer med begge hender.

Carnegie mener frykt og spekulasjoner om fremtiden har ledet til markert aksjekursfall for Marine Harvest seneste ukene. Det fremgår av en analyseoppdatering fra meglerhuset fredag. De mener imidlertid at de fundamentale forholdene, prisutsikter og estimatene tilsier en kjøpsmulighet og gjentar kjøpsanbefaling med kursmål 6,30 kroner pr aksje, ifølge nyhetstjenesten TDN Finans.

Carnegie påpeker at tilbudssituasjonen i Norge ser strammere ut nå enn for en måned siden og mener at dette til slutt vil bli reflektert i «stronger for longer» laksepriser enn hva som gjenspeiles i nåværende konsensus og terminpriser.

Marine Harvest-aksjen stiger 4,4 prosent på livlig handel på Oslo Børs fredag. I ett-tiden var det omsatt aksjer for hele 139 millioner kroner. Carnegie ser flere kurstriggere for MHG-aksjen.

–  Kortsiktig prismomentum. Estimatrevidering for første og andre kvartal. Meglerhuset venter at konsensus for amerikanske laksepriser kommer opp, og tror også at det er oppside til andre kvartal. I tillegg påpekes det mer visibilitet av begrenset tilbudsvekst i 2014, høye priser som strekker seg inn i andre kvartal og en sterk førstekvartalsrapport i april/mai vil vende fokus mot 2014 hvor både verdsettelse og utbytte ser attraktivt ut, melder TDN Finans.