Lusforsker har solgt en million høytalere

849

Lakselusforsker Baard Johannessen har siden 2011 solgt én million eksemplarer av sin populære minihøyttaler «Music Angel Friendz”.

Det har gitt ham en samlet inntekt på 100 millioner og utløst en omsetning på en kvart milliard kroner hos norske elektronikkjeder.

– Det er et eventyr, fastslår Johannessen overfor Finansavisen.

I helgen var han eneste nordiske sponsor under EMA-showet, den årlige, europeiske musikkfesten til den amerikanske TV-kanalen MTV.

Men reklamestuntet var ikke billig, og kostet flere millioner kroner.

Under showet fikk stjerner som Kate Perry, Miley Cyrus, Eminem og de øvrige nominerte en såkalt goodie-bag med Angel-høyttalerne oppi.

Johannessen delte også ut høyttalere for én million kroner gratis under årets Roskilde-festival.

– Vi lurer på om slike stunt har betydning for interessen, og er spent på effekten, sier han videre til Finansavisen.

Agderposten har tidligere omtalt suksesshistorien til 50-åringen fra Arendal. Han er egentlig biolog, insektspesialist og oppfinner som har vært i lang strid med deler av norsk lakseoppdrettsbransje. Han mener de bryter hans patent på bekjempelse av resistent lakselus.

Baard Johannessen kommer til å omsette for 60 millioner høyttalerkroner i år. Nå drømmer han om å ta ti prosent av det europeiske og nordamerikanske mobiltelefonmarkedet, og har to nye forbedrede versjoner av Music Angel på trappene.

Selskapet hans Music Angel Europe AS solgte for 42 millioner kroner i 2012, fikk et resultat før skatt på 10,6 millioner kroner og har 14 millioner i banken. Lønnskostnadene var på høyst beskjedne 14.000 kroner, skriver Agderposten.

De populære høyttalerne er produsert i Kina, og kan sammenkobles med andre enheter.