Verdens største avlusningsfartøy overlevert til Mowi

Nyheter
3258

«Hydro Patriot», som skal operere for Mowi Region Nord og Nova Sea, settes etter planen i drift til neste uke.

Det er gått tre måneder siden Smir Group offentliggjorde at de hadde inngått en kontrakt med Mowi om levering av verdens største avlusningsfartøy.

«Hydro Patriot». FOTO: Smir Group

Nå er installasjonsjobben fullført hos Fiskerstrand Verft på Sunnmøre.

– Arbeidet har gått etter planen, og vi er veldig fornøyd med å ha fått overlevert et fartøy som ytterligere styrker behandlingskapasiteten vår i nord, sier kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi til iLaks. 

«Hydro Patriot» skal ifølge Nævdal-Bolstad gå i gang med arbeidet i neste uke.

Fartøyet, som er 73 meter langt og 16 meter bredt, er utrustet med åtte Hydrolicerlinjer av nyeste teknologi. Den er også rigget for andre viktige oppgaver for Mowi Nord og Nova Sea. Mowi eier 48 prosent av Lovund-konsernet.

iLaks har ikke klart å få en kommentar fra administrerende direktør Øyvind Nymark i Smir Group. Da kontrakten ble kjent i mai, uttalte han:

– Mowi har vi hatt et langt og godt forhold til. De har vært vår samarbeidspartner i utviklingen av Hydrolicer og helt sentrale i etableringen av systemet. I 2015 kjørte vi i gang prototypen sammen med Region Nord, og siden har Mowi hatt systemet i sin organisasjon som et verktøy for å holde kontroll på lusenivåer.

Men Jannicke Rogne, som er designingeniør/prosjektleder i Smir Group, skriver følgende i en e-post til iLaks:

– Båten gikk fra Fiskerstrand lørdag 1.august, og vi gleder oss til å se «Hydro Patriot» i drift. Smir Group er takknemlig for tilliten Mowi har vist oss. 

«Hydro Patriot». FOTO: Smir Group

Les også: Fra offshore til lakseoppdrett: «Smøla Viking» skal fjerne opp mot 100 prosent av lusa