Møter flaskehals på kompentent arbeidskraft.
I kjølvannet av koronapandemien møtes høy etterspørsel av knapphet på varer og kompetanse. Hos sushikjeden Sabrura Sticks & Sushi ser de tydelig mangelen på folk.
De er i en utviklingsfase hvor de skal vokse seg enda større. Fra før har de allerede tolv restauranter i Trøndelag, og 22 på landsbasis.
– Vi søker folk kontinuerlig for å fylle opp våre kjøkken med dyktige kokker, sier kjedeleder Preben Oosterhof til Adresseavisen.
Les også: Flaskehalser og tynnslitt kapasitet
Han forteller at de nå må jobbe mye mer aktiv i søken etter nye kokker enn det de måtte før. Bare i 2022 trenger de rundt 70 kokker på deres kjøkken.
– I 2022 skal vi utvide med ti nye restauranter på landsbasis, og da må vi søke mange kokker for våre kjøkken. Det er helt avgjørende for oss å få tak i disse folkene, sier han til Adressa.