Tok med seg smitte fra Polen. Nå krever selskapet at utenlandske arbeidere må fremvise negativ covid-19-test ved ankomst

Nyheter
811

Seks av tolv nye smittede personer i Bodø kommune tilhører Total Betong, som for tiden bygger et nytt settefiskanlegg for Salten Smolt.

Det opplyser Bodø kommune i en pressemelding. Ifølge smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune har bedriften fulgt smittevernreglene.

Til Bodø Nu sier daglig leder i Salten Smolt, Børge Andreassen, at smitten oppstod da polske arbeidere reiste i lag til Bodø fra hjemlandet. Selskapet krever nå at arbeidere, som reiser fra utlandet, må kunne fremvise negativ covid-19-test ved ankomst.

– Det ble ikke gjort i dette tilfellet. Vi innførte det som en konsekvens av smitten som oppsto nå, sier Andreassen.

De polske arbeiderne er satt i isolasjon, og nærkontaktene er satt i karantene. Byggingen av settefiskanlegget fortsetter som normalt, men med noe lavere kapasitet, ifølge Andreassen.

Daglig leder i Total Betong, Knut Helland, sier til Bodø Nu at han føler de har vært strenge hele tiden, og at testregimet har fungert, men nå blir det enda strengere.

– Total Betong har på grunn av smitten innført strengere regler nasjonalt. Alle som jobber i Total Betong som kommer fra utlandet, blir testet før de setter seg på flyet. De må deretter utlevere bevis på at de er friske.

Det nye anlegget til Salten Smolt har en prislapp på rundt 600 millioner kroner. Går alt som planlagt, skal den første smolten ut av anlegget sommeren 2022.

Les også: Her skal Salten Aqua bygge «det vakreste smoltanlegget i landet»