Tidenes oppgradering av Pharmaqs produksjonsanlegg i Overhalla er fullført

Nyheter
942

Pharmaq har investert 36 millioner kroner i fiskevaksinefabrikken i Overhalla i Trøndelag. Dette er den største enkeltinvesteringen i fabrikken siden den ble bygget i 1996, og torsdag ble anlegget innviet.

Oppgraderingsprosjektet med navnet «Guinness» startet i 2018.

«Hovedmålet med prosjektet var å ruste opp avdelingen for produksjon av bakterielle antigen(er), fermentering, med henblikk på kvalitet, kapasitet, robusthet og fleksibilitet», heter det i en pressemelding fra Pharmaq.

I november og desember var det full stans ved fabrikken da hovedelementene i oppgraderingen kom på plass.

Oppgraderingen sørger for at produksjonskapasiteten ved fabrikken øker med 50 prosent. I tillegg vil den ifølge Pharmaq sikre en større anleggsrobusthet med doble produksjonslinjer og en økt og mere avansert grad av automatisering, som forenkler hverdagen til medarbeiderne og sikrer kvaliteten på produktene.

Torsdag var det altså offisiell åpning av nyanlegget. Til stede var blant andre Vice President Biologics Operations i Zoetis, Joe Byers.

– Vi kommer til å fortsette investeringene i Overhalla. I første omgang er det snakk om investeringer som skal sikre at vi etterlever stadig strengere regulatoriske krav, sier Byers til NT24.

I 2017 åpnet for øvrig Pharmaq sitt produksjonsanlegg for virusantigen på Kløfta i Ullensaker kommune.