Pharmaq skal bruke 35 millioner kroner på nytt prosjekt

Nyheter
1260

Pharmaq stopper produksjonen i to måneder på fiskevaksinefabrikken i Skogmo i Overhalla på grunn av et nytt prosjekt.

Prosjektet, som har fått navnet «Guinness», går ut på utvikling av kapasitet og oppgradering av teknisk standard av fermenteringsanlegget som dyrker bakterier, skriver Namdalsavisa.

– Dette er et prosjekt med en kostnadsramme på cirka 35 millioner kroner. Et spennende, komplisert og krevende prosjekt. Både rent teknisk, men ikke minste med hensyn til at det vil kreve to måneder hvor produksjonen må stå stille på slutten av året, sier fabrikksjef Trude Parnas.

Navnet på prosjektet kom etter en intern konkurranse.

– Dette er i grunn et kinderegg-navn; produksjonsdelen til Zoetis har hovedkontor i Dublin i Irland – så det er til ære for våre nye eiere. I tillegg står Guinness for en kjent fermenteringsprosess – samt at dette er et navn som er kjent for rekorder. Dette synes vi passet meget godt for vårt prosjekt og videre ambisjoner Det er tre gode ting i ett navn, sier Parnas.

Pharmaq ble kjøpt opp av Zoetis i 2015. I 2018 omsatte selskapet for over en milliard kroner. Driftsresultatet er ennå ikke bekreftet. Ifølge Parnas ser selskapet for seg at de kan doble produksjonen i løpet av de kommende ti årene.