Samarbeider med oppdretter om nytt visningssenter

Nyheter
2023

Akvariet i Bergen har inngått samarbeid med en oppdrettsaktør for å etablere et visnings­senter for havbruk i sine lokaler.

Det er snakk om en intensjonsavtale med Osland Havbruk i Høyanger, som formelt står bak søknaden om en visningskonsesjon ved sine anlegg på sørsiden av Sognefjorden, skriver Bergens Tidende.

– Vi har over tid jobbet med tanken å få på plass et eget ­visningssenter her på Akvariet for alt som har med havbruk å gjøre. Underveis ble vi klar over at Osland Havbruk gikk med tanker om et tilsvarende senter, og da begynte ballen å rulle, forteller Geir Olav Melingen, direktør på Akvariet i Bergen.

Har fått avslag tidligere
Gjennom en søknad til Fiskeridirektoratet skisserer de to selskapene planene sine for etablering av visningssenter både på Akvariet sitt anlegg på Nordnes, og på Søreide i Høyanger.

– Vi har søkt om visnings­konsesjon én gang tidligere, med avslag som resultat. Når vi nå har funnet det som for oss er den perfekte samarbeids­partner, nemlig Akvariet, som er eksperter på formidling av alt innen marint liv, har vi stor tro på at dette vil bli realisert, sier Erik Osland, daglig leder og eier av Osland Havbruk.