Rotevatn: – Vi holder døren åpen

Nyheter
0

Sveinung Rotevatn (V) tror at regjeringen får flertall for skatteforslaget sitt i Stortinget.

I dag kom nyheten om at regjeringen ikke har lykkes med å få til et forlik om lakseskatten. Det er altså duket for ytterligere spenning frem til endelig behandling i Stortinget 31. mai.

Sveinung Rotevatn mener at regjeringen vil kunne lykkes med et vedtak dersom de søker støtte hos SV og Rødt. Hvis det skjer vil det knytte seg størst spenning til hvilken skattesats man kan få og hvilke miljøkrav som skal pålegges.

– Regjeringen får igjennom en eller annen form for grunnrenteskatt i Stortinget, det er jo stort flertall på venstresiden, sier han til iLaks.

Lakseskatten kommer
– De er vel egentlig bare uenige om hvor høy den skal være, fortsetter han, med hentydning til SV sitt krav om 48 prosent skattesats.

Rotevatn er av den oppfatningen at det vil komme en ny modell for lakseskatt:

– Men jeg synes det er synd at det ikke ble noe bredere enighet. Vi har jo vært åpne for det, hvis regjeringen er villige til å senke skattetrykket betydelig. Men det var ikke regjeringen ikke villige til, fortsetter han og henviser til det ultimative kravet som regjeringen kom med.

Venstres representant i finanskomitéen synes det er uheldig for næringen og behovet for forutsigbare rammevilkår at det er ikke legges til rette for et bredt forlik.

– Dette har vært regjeringspartiene sitt valg, konstaterer han.

«Von i hangande snøre»
Sveinung Rotevatn har likevel et lite håp om at regjeringspartiene tar en fot i bakken og snur seg rundt.

– Vår dør er åpen. Vi er villige til å diskutere med regjeringen fortsatt. Men da må de være villige til å bevege seg og vise vilje til å senke skattetrykket mer enn det har vist hittil, sier han.

Venstrepolitikeren påpeker også at det er en uke igjen til 31. mai og krysser fingrene:

– Det er ikke vedtatt før det er vedtatt, avslutter han håpefullt.

Dermed inntar Venstre en mer pragmatisk holdning til det som skjer enn det Høyre og FrP gjør, som sier at de ikke støtter regjeringens forslag. De vil at hele saken sendes tilbake til regjeringen.