Profit warning fra Benchmark

Nyheter
487

Mer trøbbel for det britiske fiskehelseselskapet.

Mandag morgen serverer Benchmark Holdings sin trading update for tredje kvartal. Og det er ikke gode nyheter fra selskapet som eier blant annet avlsduoen SalmonBreed og Stofnfiskur.

«Selskapet har fortsatt å møte utfordrende forhold i markedene for reker- og sea bass/sea bream. som beskrevet i halvårsresultatene i juni 2019, noe som har påvirket salgsvolumene i Advanced Nutrition. I tillegg opplever selskapet et redusert bidrag fra forsøk med visse pre-lisenser for produkter innen Animal Health, som et resultat av å ha gjort gode fremskritt mot forsøk med færre behandlinger enn forventet, og fra forsinkelser med å starte forsøk i flere territorier.»

Problemene ventes å ramme både topp- og bunnlinje.

Les også: Benchmark snublet i første halvår

«Selskapets forventninger til omsetning og resultatmiks for hele året har også endret seg. Selskapet viderefører aktivt sitt program for operasjonell og strukturell effektivitet, inkludert viktige kommersielle lisensavtaler for sine dyrevaksiner, som, hvis de blir fullført dette regnskapsåret, forventes å utligne den negative variasjonen nevnt ovenfor. Imidlertid er det en risiko for levering av disse i inneværende regnskapsår,» heter det videre i børsmeldingen fra selskapet.

Les også: Benchmark er halvert på børsen, men er fortsatt ikke billig

«Til tross for disse kortsiktige utfordringene, mener styret at selskapet er godt posisjonert i sine markeder og mulighetene for eksisterende produkter og de som kommer fremover er sterke. Selskapet fortsetter å videreføre leveransen av sin fem år lange strategi for å drive fremtidig vekst og lønnsomhet.»

Benchmark Holdings, som er notert på London-børsen, har Andresen-familiens investeringsselskap Ferd som sin største aksjonær.