Benchmark snublet i første halvår

Nyheter
732

Ryddejobb ga nye tap.

Avl- og fiskehelseselskapet Benhmark Holdings har avikende regnskapsår, og rapporter tirsdag resultatene av de seks månedene som endte 31. mars i år. Perioden endte med et underskudd før skatt på 8,3 millioner pund.

Det har vært en periode preget av å rydde i balansen:

  • Selskapet har solgt unna produksjonsanlegg i Asia
  • Ett av Benchmarks rensefiskanlegg ble stengt ned
  • Joint venture med AquaChile ble oppløst
  • Refinansiering av gjeld for 850 millioner kroner

Et trøblete halvår til tross, konsernsjef Malcolm Pye gleder seg over rapporten.

– Vi har levert vekst i justert EBITDA og gjort fremgang mot våre strategiske prioriteringer til tross for utfordrende forhold i rekemarkedet. Vi fortsetter å implementere operasjonelle og strukturelle effektivitetsinitiativer, og vi forventer at konsernet skal levere stort sett i tråd med markedets forventninger til hele året, sier han.

– Vi begynner å se fordelene fra investeringene vi har gjort på en rekke områder, inkludert vårt nye anlegg i Salten. Disse investeringene, kombinert med den vellykkede gjennomføringen av refinansieringen, gir oss god plass til å levere på vår femårsstrategi å drive fremtidig vekst og lønnsomhet, sier Pye.

Benchmark Holdings, som er notert på London-børsen, eier blant annet de to avlselskapene SalmoBreed og Stofnfiskur.

Tirsdag formiddag er Benchmarks aksjekurs ned 3,2 prosent, til 39,65 pund. Det er det laveste kursnivået som er registrert siden børsnoteringen i 2014.