Pink Fish kaster kortene i Bergen

Nyheter
1371

Stengte dørene etter to års drift.

Det skortet ikke på ambisjonene da mesterkokk Geir Skeie fikk med seg Ronny Gjøse og Svein Sandvik og startet restaurantkjeden Pink Fish. Med norsk oppdrettslaks på menyen skulle selskapet spise markedsandeler globalt. I presentasjoner, blant annet hos bankforbindelsen SR-Bank, viste Gjøse til Pizza Hut, Starbucks og McDonalds som kjeder de ville bryne seg på.

Internasjonal
Den første restauranten ble åpnet på Steen & Strøm i Oslo høsten 2017. Sommeren året etter åpnet Pink Fish sin avdeling i laksehovedstaden Bergen. Etter det har ytterligere fire restauranter fulgt; i Oslo, Stavanger og Singapore.

Satsingen har imidlertid ikke gått knirkefritt. 

Like før jul i fjor stengte Pink Fish sin avdeling i Oslo City.

– Vi opplevde at publikummet på Oslo City er for ungt, og de er ikke villig til å bruke penger på fiskemåltider. Derfor har vi konvertert den avdelingen til Fly Chicken nå i slutten av november i år, uttalte Ronny Gjøse den gang til iLaks.

Kylling
Noen salgsvinner har Pink Fish heller ikke vært i Bergen. Til det har gjestene vært for alt få.

Regnskapet for 2019 er foreløpig ikke tilgjengelig i Brønnøysund, men i 2018 tapte Pink Fish avdeling Galleriet 6,7 millioner kroner etter å ha omsatt for 7,6 millioner kroner.

Nå har Pink Fish forlatt restaurantlokalene på gateplan i Galleriet i Bergen. De er, også her, overtatt av kyllingrestauranten Fly Chicken. Fly Chicken er forøvrig eid av den samme trioen som står bak Pink Fish; Skeie, Gjøse og Sandvik.

iLaks har ikke lyktes med å få en kommentar til saken fra Pink Fish.

Foto: Aslak Berge