Pink Fish-restaurant måtte stenge: – Ikke villig til å bruke penger på fiskemåltider

Nyheter
2960

I august i fjor åpnet Pink Fish en ny lakserestaurant på Oslo City – den fjerde i rekken i Norge. Nå er den stengt.

Det bekrefter Pink Fish-gründer Ronny Gjøse overfor iLaks. Han eier lakserestaurantene sammen med mesterkokk Geir Skeie og Gse Sandvik.

Laks er byttet ut med kylling på Oslo City. FOTO: Stian Olsen

– Vi opplevde at publikummet på Oslo City er for ungt, og de er ikke villig til å bruke penger på fiskemåltider. Derfor har vi konvertert den avdelingen til Fly Chicken nå i slutten av november i år, sier Gjøse til iLaks.

Gjøse sier videre at Pink Fish-gründerne har erfart at det tar tid å bygge en ny kategori, og han mener nordmenn ofte velger det usunne framfor fisk når de først spiser ute.

– Ser man i utlandet så spises mange flere måltider ute, og lunsj for eksempel blir da mer variert. Man ser også at sunne fast casual-restauranter er meget populære internasjonalt. Derfor ser Pink Fish et stort potensiale i det internasjonale markedet. Pink Fish ble ikke utviklet for å bli store i Norge. Verden har alltid vært målet vårt, understreker Gjøse.

Flere restauranter på trappene
I Norge har Pink Fish tre restauranter i Oslo, en i Bergen og en på flyplassen i Stavanger. I tillegg finnes det en i Singapore, hvor det også forhandles om lokaler for en ny restaurant i landets bank- og forretningssentrum. Det er også planer om å åpne en restaurant i New York, og Pink Fish er i samtaler med potensielle franchisetakere.

Den ene restauranten i Oslo er flyttet fra kjøpesenteret Steen&Strøm til Munch Brygge, hvor det til våren er åpning av Munchmuseet.

– Her har vi valgt å posisjonere oss for et fremtidig spennende marked, med mye turister, og en flott ny bydel i Oslo, sier Gjøse.

Mål om positivt driftsresultat i 2020
Gjøse kan ennå ikke si noe om hvordan resultatet blir for lakserestaurantene i 2019, men sier det har vært som forventet.

– Vi har betydelige investeringskostnader i nye restauranter, samt er i oppstarten med å få etablert Pink Fish og sikre topplinje og lønnsomhet.

I juli uttalte Gjøse at Pink Fish forventet positivt driftsresultat for restaurantene i 2020. Gjøse sier til iLaks at dette fortsatt er målet.

– Vi jobber mot lønnsomme restauranter i løpet av 2020. De som eventuelt ikke viser lønnsom utvikling vil kunne bli avviklet. Vi satser videre på vekst internasjonalt da markedet der er ekstremt stort, og den norske laksen er svært populær, avslutter Gjøse.