Det opplyser Grieg Seafoods konsernsjef Andreas Kvame til den britiske nettavisen Undercurrent News.
Grieg Seafarms
Satsingen har fått navnet Grieg Seafarms. Oppdrettsvirksomheten skal være på Newfoundland og Labrador. Et klekkeri i Marystown skal være klart for produksjon høsten 2018, uttalte prosjektleder Clyde Collier på en lokal konferanse i forrige måned, ifølge avisen Southern Gazette.
Prosjektet, med en investeringsramme på rundt 75 millioner canadiske dollar, vil kunne produsere minst 35.000 tonn fisk, ifølge Collier.
Ikke Grieg Seafood
– Dette er ikke et Grieg Seafood-prosjekt, men et prosjekt utført av Per Grieg jr selv, understreker Grieg Seafoods administrerende direktør Andreas Kvame overfor Undercurrent.
Grieg Jr. returnerte ikke henvendelsene fra Undercurrent.
Clyde ville ikke la seg intervjue til denne artikkelen, da forretningsplanene fortsatt er på et tidlig stadie.
Per Grieg jr og hans familie eier cirka 55 prosent av børsnoterte Grieg Seafood.